ibiza banen
IBIZA BANEN - Alles over BANEN en WERKEN op IBIZA  ibiza banen

IBIZA BANEN

Werken op het vakantie eiland Ibiza lijkt veel jonge mensen fantastisch, maar in de praktijk betekend het dat jij je in het zweet werkt, terwijl anderen genieten van het heerlijke weer en de fantastische stranden, of het opwindende nachtleven van dit fantastische eiland.
Als je bereid bent hard te werken en lange dagen te maken, bovendien buiten Engels en Spaans, ook Duits, Frans of Italiaans spreekt, dan maak je grote kans dat je leuke baan aangeboden krijgt op Ibiza.
Bijvoorbeeld als account manager in de I.C.T. of op het web, of als serveerster in een van de vele bars, clubs of restaurants die het eiland rijk is. Als entertainer in een van de vakantieoorden voor gezinnen.
Maar ook op andere gebieden bijvoorbeeld: masseur, babysitter, barkeeper, kok, kelner zou het je kunnen lukken om een baantje te bemachtigen.
Je zult echter slechts het Spaanse minimumloon verdienen, hier en daar misschien provisie krijgen, maar je zult zker altijd lange dagen moeten maken.
De best verdienende P.R. baantjes op dit vakantie-eiland zijn die van propper, waarbij je entree-kaarten verkoopt, voor een van de vele nachtclubs op het eiland.

Het is hard werken in de horeca bedrijven, tijdens de extreem drukke zomermaanden op Ibiza, en bovendien werk je vaak op tijden dat anderen feesten, waaraan jij dan niet kunt meedoen omdat je tot in de kleine uurtjes bezig bent het de vele bezoekers en vakantiegangers naar de zin te maken.

Om jezelf te verzekeren van een vakantiebaan op dit vakantie-eiland is het verstandig om al in het voor-seizoen naar het eiland af te reizen, zodat je ruim de tijd hebt om een passende baan te vinden.
Ieder jaar zal de spoeling opnieuw dunner zijn, en: wie het eerst komt, het eerst maalt.
Een goed uiterlijk speelt zeker mee bij het verkrijgen van de meer prestigieuze baantjes in het nachtleven.

Natuurlijk moet er aan een aantal formaliteiten worden voldaan voordat je een baan op Ibiza kunt accepteren.
Europese burgers hebben geen speciale werkvergunning nodig voor een vakantiebaantje van een paar weken. Maar als je van plan bent om langer dan 3 maanden op de Balearen te blijven, en te werken, dan ben je verplicht jezelf bij de politie te melden en een verblijfsvergunning aan te vragen, genaamd: permiso de residencia, die een jaar geldig is.
Een NIE nummer heb je ook nodig als je langer dan 3 maanden op het eiland wilt verblijven.

* IBIZA WORKERS INFORMATIE 2014
Vanaf 2013 heb je een arbeidsovereenkomst nodig voor het verkrijgen van het noodzakelijke NIE nr.
De stappen voor het verkrijgen van een NIE nummer:

1 - Vraag een Spaans Nationaal verzekeringsnummer aan bij:
Seguridad Social

adres: Avenida Pere Matutes Noguera 14-18, Figueretas, Ibiza
+34 971 304 112 of +34 971 305 261
2 - Hiermee kan de werkgever jou het arbeidscontract overhandigen
3 - Vraag het NIE nr aan bij het Politie Bureau in Ibiza Stad

Voor een baan op Ibiza heb je absoluut personality en doorzettingsvermogen nodig plus een gezonde dosis enthousiasme omdat werken in het hete hoogseizoen uitermate zwaar en uitputtend is.
Lange werkdagen, vaak 7 dagen per week, meestal een laag salaris maar het is hoe dan ook, een onvergetelijke ervaring, werken op Ibiza.

Ibiza 4 all, Alles over banen en werken op Ibiza.
2006 - 2018 ibiza4all.org